Beskrivning

Huset

Byggt 2007. 150 kvm inkl 40 kvm terass under tak. Klinkers på alla golv. Helkaklade badrum. Alla madrasser håller svensk standard, går ej att jämföra med de hårda, som finns på thailändska hotell. På grund av att det regnar så mycket vissa tider är man i Thailand tvungen att ha nivåskillnad på golvet mellan inne och ute. Huset ligger 80 cm över marknivån och vi har en ramp som underlättar  att ta sig in i huset med rullstol och barnvagn. 

  • Kök och allrum med matplats och soffa, europeisk standard med spis, ugn, micro, kaffebryggare, kyl och frys. Utrustat för 7 personer med det mesta som behövs. AC. Det finns även en 40 tums TV .
  • kok.jpg
  • Masterbäddrum med 2 st. 105 cm enkelsängar möblerade som en stor dubbelsäng. Stor garderob och byrå. Privat badrum med ingång från rummet. AC
  • sovrum-master.jpg
  • sam-0744-small.jpg
  • sam-0743-small.jpg
  • Gästrum 1 med dubbelsäng 180 cm har 2 st 90 cm madrasser. Stor garderob och toalettbord. Badrum delas med gästrum 2. ACgastrum.jpg

  • Gästrum 2 har en våningssäng med 160 cm dubbelsäng i botten och 90 cm översäng ovanpå. Stor garderob. ACvaningsangen.jpg

  • Uteterass under tak 40 kvm, med matplats och myshörna för 8 personer Takfläkt över sittgruppen. Utsikt mot poolen. Även sittplatser på de granitklädda terassräckena.
  • .myshornan.jpg

BIlden på matbordet togs innan området var färdigbyggt, Bakgrunden ser bättre ut idag. Bilden är tagen strax efter ett riktigt åskregn och vi förstod att vi var tvungna att montera hängrännor.

.27-2-gamla-bilder-franvideokameran-063.jpg

 

Omgivningarna 

Ban Phe ligger cirka 160 km söder om Bangkoks nya flygfält Suvarnabhum. Det tar ungefär 2 timmar med bil på den nybyggda motorvägen. Ban Phe har ännu inte blivit någon turistort utan är lite mer äkta Thailand. Härifrån går färjorna ut till den mer kända nationalparksön Koh Samet med sina fantastiska stränder. 

Vårt hus ligger i ett område som heter Safir Village. Här finns 36 st privatägda hus, 2 st 25 meters pooler med tillhörande barnpooler, motorcykeluthyrning, tvättstuga, restaurang och reception där man kan få hjälp med det mesta. Området ligger 350 meter från stranden och 3.5 km utanför Ban Phe, där kan man  handla det mesta, det går buss var 20:e minut, kostar 20 bath per person I Ban Phe hittar man flera supermaskets.  Bl.a. Tesco Lotus, Big C och nu även Makro. Fisk och skaldjursmarknad, apotek, optiker. tandläkare, gym, akvarium  där man kan se allt som finns i havet utanför, nattmarknaden som är öppen 2 kvällar i veckan och där det säljs allt mellan himmel och jord.

Stränder

Den närmsta stranden heter Suan Son (Pinjeskogen) och är delvis en nationalpark. Stranden var full av restauranger, Thailändska och även en del med utländska ägare. I år har kommunen bestämt att riva alla restauranger då de varit svartbyggen. Thailändare är ett påhittigt släkte som snabbt byggt mobila restauranger där maten är lika god. Många restauranger lånar gratis ut solstolar, tanken är väl att man skall köpa en öl eller kanske lunch. 

Åker man österut kommer man bland annat till den av svenskar uppskattade Kim Beach.  de hämtar gratis med Song Thaew, en pickup där man sitter på bänkar på flaket. Hela vägen österut mot Mae Pim är det fantastiska stränder.

Väster om Ban Phe ligger Mae Rum Phung Beach med milslång långgrund  strand. Hit får man ta sig med moppe eller taxi.

Klicka på bilderna så blir de större.